Obavijest Hatch! partnera o obradi osobnih podataka namijenjena
Članovima koji koriste mobilnu aplikacijuZašto se prikupljaju tvoji osobni podaci ?

Koje tvoje osobne podatke partner prikuplja i kako ?

Kako se obrađuju tvoji podaci ?

S kime dijeliš osobne podatke ?

Koliko dugo se čuvaju tvoji osobni podaci ?

Koja prava imaš u vezi s obradom osobnih podataka ?

Zatvaranje računa

Kome se možeš obratiti radi ostvarivanja tvojih prava ?


Zašto se prikupljaju tvoji osobni podaci?


Tvoji osobni podaci potrebni su partneru kod kojeg prikupljaš Eggove radi identifikacije na njegovim prodajnim mjestima, ostvarivanja prava na popust te izravne komunikacije s tobom putem objava i marketinških kampanja (kupona).

Pružanje osobnih podataka nije tvoja obveza pa ako u bilo kojem trenutku poželiš da tvoji osobni podaci budu izbrisani iz Hatch! programa ili drugih partnerovih evidencija, obavijesti ga putem niže navedenih kontakt podataka. Također, prilikom upotrebe Hatch! mobilne aplikacije, u svakom trenutku možeš promijeniti postavke i ažurirati privole za obradu osobnih podataka i izravnu komunikaciju s tobom. Međutim, bez pristupa osobnim podacima nećemo ti moći omogućiti Hatch! pogodnosti.

Koje tvoje osobne podatke partner prikuplja i kako?


Osobni podaci koji se od tebe prikupljaju su sljedeći: ime, prezime, datum i godina rođenja, spol, adresa (ulica i kućni broj, grad), broj telefona i e-mail adresa.


Prilikom prijave putem Hatch! mobilne aplikacije, u trenutku preuzimanja aplikacije unosiš samo e-mail adresu, odnosno i ime i prezime ako se povezuješ putem svojeg Google ili Facebook korisničkog računa. Nakon toga, u svojem profilu možeš unijeti i ostale navedene podatke. Ako želiš, možeš ih unijeti kasnije, ali bez tih podataka nećeš moći koristiti neke od Hatch! pogodnosti. Kod prijave u Hatch! kroz mobilnu aplikaciju, imaš mogućnost odabira partnera s kojima dijeliš svoje podatke radi prikupljanja Eggova i ostvarivanja Hatch! pogodnosti. Privole u bilo kojem trenutku možeš ažurirati ili otkazati u svojem profilu. Partnerima kojima ne daš privolu neće biti dostupni tvoji podaci.

Na temelju tvojeg korištenja Hatcha!, partner prati kupovine čime stječe određena saznanja o tvojim potrošačkim navikama, a to su: recentnost, frekventnost i iznosi kupovina, lokacije i vrijeme kupovina, životni stil i preferencije, uzimajući u obzir demografske atribute kao što su  dob, spol i mjesto prebivališta. Tako prikupljeni podaci omogućuju izradu tvog profila kako bi Hatch! pogodnosti, kao što je određivanje prava na popust ili slanje kupona, prilagodili tvojim potrebama.

Informacije iz dnevnika

Kada pregledavaš sadržaj koji omogućuje Hatch! program, automatski prikupljamo i pohranjujemo određene informacije u poslužiteljske dnevnike. To uključuje bilježenje i korištenje podataka o tvojoj prijavi, kolačićima (cookies), podacima o tvojem uređaju te internet protokol ("IP") adresi kako bi te identificirali i bilježili tvoje korištenje Hatch! mobilne ili Hatch! web aplikacije, primjerice prilikom pregleda objava partnera, pregleda nagradnih bodova i kupona, obavljanja kupovina putem Hatch! programa ili korištenja Hatch! programa na drugi način.

Kolačići i druge slične tehnologije

Prikupljamo informacije putem različitih metoda kao što su kolačići (cookies), web beacons i drugih sličnih tehnologija. Kad kažemo kolačići, odnosimo se na sve navedene tehnologije. Kolačiće koristimo kako bi prepoznali tebe i/ili uređaje koje koristiš za pristup i korištenje usluga Hatch! programa. Upotrebu kolačića možeš kontrolirati kroz postavke tvojeg web preglednika i drugih alata.

Tvoj uređaj i lokacije

Kada posjećuješ ili napuštaš usluge Hatch! programa, primamo informaciju o internet adresi sa koje dolaziš, ili internet adresi koju sljedeću posjećuješ. Također dobivamo informaciju o tvojoj internet adresi, proxy poslužitelju, web pregledniku i njegovim dodacima (add-ons), vrsti uređaja kojega koristiš i njegovim svojstvima te tvojem pružatelju internet usluga ili mobilnom operateru. Ukoliko koristiš usluge Hatch! programa s mobilnog uređaja, taj uređaj će nam poslati informaciju o IMEI identifikatoru te poslati informaciju o tvojoj lokaciji ili omogućiti korištenje notifikacija na mobilnom uređaju, ovisno o postavkama tvojeg mobilnog uređaja. U svakom slučaju tražiti ćemo tvoju privolu prije korištenja GPS ili drugih alata za identifikaciju tvoje lokacije, kao i korištenja notifikacija za komunikaciju s tobom putem tvojeg mobilnog uređaja.

Lokalno pohranjeni podaci

Možemo prikupljati i pohranjivati informacije (uključujući osobne podatke) lokalno na tvom uređaju pomoću mehanizama kao što su web-pohrana preglednika i predmemorije (cache) podataka aplikacije (primjerice mobilne aplikacije).

Povezivanje putem društvenih mreža

Kada se povezuješ putem društvenih mreža (Facebook, Google), a u svrhu provedbe tehničkih zaštitnih mjera i poboljšanja usluge, koristimo sljedeće podatke: [ ID korisnika, email adresa, ime, prezime, token ID trenutne korisničke sesije ].

Kako se obrađuju tvoji osobni podaci?


Obrada tvojih osobnih podataka ovisna je o korištenim uslugama Hatch! programa, načinu na koji koristiš usluge te o tvojem odabiru postavki korištenja Hatch! mobilne i web aplikacije.

Tvoji osobni podaci se koriste da prilikom kupovina obavljenih na prodajnim mjestima partnera skupljaš nagradne bodove, odnosno ostvaruješ pravo na popuste ili druge nagrade  prilikom kupovina korištenjem prethodno skupljenih nagradnih bodova i kupona.

Hatch! marketinške kampanje i objave


Hatch! marketinške kampanje i objave partner koristi kako bi te informiralo o novostima i pogodnostima u njegovoj ponudi, određivanje prava na popust ili slanje kupona za sudjelovanje u marketinškim kampanjama prilagođenima tvojim potrebama. Rezultate pokrenutih marketinških kampanja partner obrađuje i analiziraa, kako bi osiguralo mjerljivi učinak marketinga.

U okviru marketinških kampanja partner prati podatke o recentnosti, frekventnosti i iznosu kupovina, lokacijama i vremenu kupovina te demografskim atributima kao što su dob, spol i mjesto prebivališta koje koristi za bolje razumijevanje tvojeg životnog stila, preferencija te ciljano obraćanje prilagođeno tvojim potrebama. U tim postupcima koristi automatiziranu obradu podataka za segmentaciju, izradu profila i davanje preporuka ako si za to dao privolu kako bi usluge Hatch! programa bile bolje prilagođene tvojim potrebama.

Komunikacija

Kontaktirat ćemo te putem elektroničke pošte, mobilnog telefona, obavijesti na web stranicama ili web aplikacijama, porukama na Hatch! mobilnu i web aplikaciju te druge načine kroz usluge dostupne u Hatch! programu, uključujući tekstualne poruke i push notifikacije. Te komunikacijske kanale koristiti ćemo kako bi te informirali o dostupnosti usluga Hatch! programa, sigurnosti i drugih informacija vezanih uz Hatch! program, uputa o načinu korištenja Hatch! programa, nadogradnji, podsjetnika, promotivnim porukama, te objava i marketinških kampanja ako si za to dao privolu. Komunikacijske postavke možeš u svakom trenutku promijeniti korištenjem Hatch! mobilne i web aplikacije. Ovim putem ti želimo skrenuti pozornost da ne možeš isključiti primanje poruka nužnih za korištenje Hatch! programa, uključujući sigurnosne i pravne obavijesti.

Marketing

Tvoji podaci se koriste za pozive i komunikaciju koja promiče članstvo, rast i angažman Hatch! programa i zajednice njegovih Članova i Partnera.

Istraživanje i razvoj usluga

Koristimo podatke unutar Hatch! programa za istraživanje potrebno za daljnji razvoj i poboljšanje usluga Hatch! programa kako bi pružili tebi i drugima bolje, intuitivnije iskustvo prilagođeno pojedinačnim potrebama te rast Hatch! zajednice.
Provodimo ankete i ispitivanja mišljenja o korištenju usluga Hatch! programa. Nisi obavezan odazvati se pozivu na sudjelovanje u anketi ili ispitivanju mišljenja te uvijek možeš odabrati isključiti daljnje pozive za sudjelovanjem u anketama ili ispitivanju mišljenja.

Korisnička  podrška

Koristimo podatke, koji mogu uključivati korespondenciju s tobom, za istraživanje, odgovaranje na ili rješavanje  pritužbi ili ispravak problema u korištenju usluga Hatch! programa.

Uvid u agregirane podatke

Koristimo tvoje podatke kako bi generirali i prema potrebi podijelili sa drugima uvid u agregirane podatke. Takvi podaci te ne mogu identificirati, budući su potpuno anonimizirani. Primjerice, možemo koristiti tvoje podatke kako bi generirali statističke podatke o posjetama i korištenju usluga Hatch! programa, demografskim podacima naših Članova ili statističku analizu njihovih navika kupovina.

Sigurnost i istraživanje incidenata

Koristimo tvoje podatke, uključujući korespondenciju s tobom ukoliko smatramo potrebnim iz sigurnosnih razloga ili kako bi istražili moguće zloupotrebe ili druge povrede Općih uvjeti korištenja Hatch! programa.

S kime dijeliš osobne podatke?


Tvoje osobne podatke možeš  podijeliti jedino i isključivo s Hatch! partnerima za koje si prethodno dao privolu.

Obrada osobnih podataka od strane pružatelja usluga/izvršitelja obrade podataka

Obradu tvojih osobnih podataka povjerili smo izvršitelju obrade, LOGIN društvu s ograničenom odgovornošću za informatičku djelatnost iz Rijeke, Mihačeva draga bb, OIB: 38862460256, koji nam  pruža podršku u provedbi Hatch! programa (npr. u svrhu pohrane podataka o članstvu i kupnji, ostvarenim popustima i prikupljenim bodovima). Tvoje podatke možemo povjeriti i nekom drugom pružatelju usluga radi poboljšavanja naših usluga i ostvarivanja novih pogodnosti u sklopu Hatch! programa, a koje pružatelje nadziremo i s njima imamo uređene ugovorne odnose u kojima se posebna pažnja posvećuje zaštiti osobnih podataka.

Koliko dugo se čuvaju tvoji osobni podaci?


Tvoje osobne podatke čuvamo za vrijeme tvojeg članstva u Hatch! programu. Nakon prestanka članstva ćemo brisati tvoje osobne podatke osim ukoliko ih trebamo pohraniti na određeno razdoblje sukladno posebnim propisima, u kojem slučaju se oni više neće obrađivati u druge svrhe.

Koja prava imaš u vezi s obradom osobnih podataka?


Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, pripadaju ti različita prava u vezi s obradom tvojih osobnih podataka. Točnije, u bilo kojem trenutku možeš:

  • povući svoju privolu: Možeš samostalno povući svoju privolu kroz izbornik Sigurnost i privatnost putem Hatch! mobilne ili web aplikacije. Također, izjavu o povlačenju privole možeš dostaviti partneru putem obrasca koji možeš preuzeti na prodajnom mjestu partnera ili na www.hatch.hr.

Osim toga, u bilo kojem trenutku možeš zatražiti:
  • ispravak osobnih podataka: Možeš samostalno ažurirati dio svojih osobnih podataka kroz tvoj profil putem Hatch! mobilne ili web aplikacije. Također i partneru možeš postaviti upit za ispravkom ili ažuriranjem tvojih podataka, posebno u slučaju u kojem su podaci netočni.
  • brisanje podataka: Partneru možeš dostaviti zahtjev za brisanjem tvojih osobnih podataka (npr., ukoliko nisu više potrebni za pružanje usluga Hatch! programa)
  • zatražiti pristup i/ili preuzeti svoje osobne podatke: Partneru možeš postaviti upit za preuzimanjem kopije tvojih osobnih podataka i osobnih podataka koje si dostavio u strojno čitljivom formatu. Također, podatke možeš preuzeti putem Hatch! web aplikacije kroz izbornik Sigurnost i privatnost.
  • pravo na prigovor na obradu ili ograničavanje obrade: Od partnera možeš zatražiti da prestane koristiti sve ili dio tvojih osobnih podataka (npr. ukoliko nema zakonitu osnovu za njihovu pohranu) ili kako bi ograničio njihovu obradu (npr. ukoliko su tvoji osobni podaci netočni ili nezakonito obrađivani)
Također, ako smatraš da su povrijeđena tvoja prava u vezi s obradom osobnih podataka, imaš pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Zatvaranje računa

Ako povučeš privolu za obradu Tvojih osobnih podataka, više nećeš moći koristiti usluge Hatch! Programa. Djelomičan opoziv nije moguć pa s opozivom privole prestaje tvoje članstvo u programu i tvoj korisnički račun će biti zatvoren uz gubitak svih pogodnosti iz programa.

Kome se možeš obratiti radi ostvarivanja tvojih  prava?

Voditelj obrade je onaj partner kojem si dao privolu za obradu osobnih podataka radi sudjelovanja u Hatchu! Kontaktne podatke Hatch! partnera i njihovih službenika za zaštitu podataka možeš pronaći ovdje.